Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Баскетболистите на "Спартак" (Плевен) стигнаха полуфиналите в първенството

"Спартак" Плевен
Снимка: БГНЕС

"Спартак" (Плевен) сътвори изненада, като постигна втора победа в Стара Загора и елиминира тима на "Берое" на четвъртфиналите в Национална баскетболна лига за мъже. Плевенчани спечелиха решаващия трети мач от серията със 79:73 и с 2:1 победи се класираха за полуфиналите.

Двубоят премина пред редица обрати, като "Спартак" реши изхода от мача във втората и третата част, когато доминираше. "Берое" започна силно и дръпна с 9 точки след първата четвърт. "Спартак" направи силна серия във втората част и на почивката изравни за 38:38.

Гостите показаха по-здрави нерви в третата част, която успяха да спечелят и да поведат с 56:49. "Берое" направи опит да обърне мача в последната част и успя да стопи изоставането си на 2 точки 20 секунди преди сирената. В заключителните секунди Самуел Франсис демонстрира хладнокръвие и вкара 4 наказателни удара, с което осигури победата на гостите.

За "Спартак" най-резултатен бе Герасим Николов с 23 точки, а Франсис добави 22. Силен мач направи и Димитър Маринчешки с 17 точки и 17 борби. За "Берое" със 17 точки се отличи Александър Тодорович.

Тимът от Плевен се класира за полуфинал в първенството за първи път от 8 години насам. В спор за място на финала "Спартак" ще играе с втория от редовния сезон "Балкан".


Трета среща от четвъртфиналните плейофи на Националната баскетболна лига за мъже:

"Берое" (Стара Загора) - "Спартак" (Плевен) 73:79 (26:17, 12:21, 11:18, 24:23).

"Спартак" (Плевен) печели серията с 2:1 победи и се класира за полуфиналите.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени