Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Младите в националния отбор имат качества, но им трябва още много работа

Пламен Константинов се надява младите в отбора да могат да отговорят на очакванията на феновете за победи
Снимка: БГНЕС

35 волейболисти попаднаха в разширения състав на мъжкия национален отбор, а от понеделник избраниците на селекционера Пламен Константинов се подготвят в тренировачната зала на "Арена Армеец". Националите ще тренират в София до 20-ти май, като през този сезон волейболистите ни ще участват в Световната лига и в Европейската лига. Пламен Константинов говори за качествата на младите състезатели, които за пръв път бяха повикани в отбора, за очакванията към тима, както и защо някои от по-опитните не попаднаха в състава тази година:



Виктор Йосифов е новият капитан на националния отбор. Това стана ясно минути преди откритата тренировка на волейболистите ни в "Арена Армеец". Йосифов за новите му отговорности като капитан на тима и с какво ще помага на младите:



В състава след лечение на контузия се завърна Цветан Соколов. Диагоналът също изрази подкрепата си за младите волейболисти в отбора, като заяви, че все още не е напълно готов за игра, но ще навакса изоставането си с повече работа във фитнеса:



България отново влезе в историята, след като за пръв път трима братя попаднаха в националния отбор. Николай Пенчев, Розалин Пенчев и Чоно Пенчев ще се готвят за различни състезания това лято, но според най-опитния Николай е хубаво, че тримата ще са цяло лято заедно по време на подготовката и мачовете:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна