Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Ямбол започва музикалният фестивал "Златната Диана"

Снимка: Архив

Музикалният фестивал "Златната Диана" започна в Ямбол. Организатори са община Ямбол, камерният ансамбъл "Дианополис” и читалище "Съгласие". 

Музикалните празници ще бъдат открити тази вечер в 19 часа с концерт на камерен ансамбъл "Дианополис” в петвековната сграда на ямболския безистен, който беше модернизиран през миналата година. Ще бъдат изпълнени арии от Хендел и "Годишните времена“ на Вивалди. Във втората вечер в Синия салон на читалище "Съгласие“ ще звучат изпълнения на Хор "Гусла“ и ямболския Духов оркестър.

В третия ден ще бъдат представени две опери, като за първи път на фестивала е предвидена и опера за деца - "Пинокио“ от Александър Йосифов. На 11 май ще бъде представена и операта "Тоска“ от Пучини.

Заключителната вечер на 12 май е истинско предизвикателство на почитателите на класическата музика. Специално сформираният Фестивален оркестър "Златната Диана“ тази година ще събере в едно освен музиканти от Камерния ансамбъл "Дианополис“, солисти на оркестъра на Българското национално радио, на Бургаската и Старозагорската опера, от Сливенския симфоничен и военен оркестър, музиканти от Варна, както и интернационалната Симфониета дел`Арте.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна