Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Палермо" остана в Серия "А"

В зрелищен и резултатен мач с два червени картона отборът на "Палермо" успя да победи "Верона" с 3:2 в мач от последния, 38-и кръг на италианското футболно първенство и да се спаси от изпадане.

С актив от 39 точки отборът на "Палермо" завърши на 16-о място в крайното класиране на серия "А", а отборът на "Верона" вече бе изпаднал и е на последното, 20-о място с 28 точки.

Головете за "Палермо" отбелязаха Франко Васкес в 28-ата минута, Енцо Мареска в 51-вата минута и Алберто Жилардино в 64-тата минута. Голмайстори за "Верона" бяха Федерико Вивиани в 48-ата минута и Ерос Пизано в 84-тата минута.

От 34-тата минута двата отбора играха в намален състав, след червените картони на Мичел Морганела /"Палермо"/ и на Павел Вшолек /"Верона"/, който бяха изгонени от главния съдия Масимилиано Ирати за сблъсък.

Полузащитникът на българския национален отбор по футбол и бивш играч на ЦСКА /София/ Ивайло Чочев бе включен в групата на "Палермо" за този последен мач, но през всичките 90 минути остана на пейката на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо.

От първа италианска дивизия изпадат "Карпи", "Фрозиноне", където играе нападателят на българския национален отбор Александър Тонев, и "Верона".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна