Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският отдел на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив вече е с обновени читални

Снимка: БГНЕС

В навечерието на празника на буквите Детският отдел на Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив вече е с обновени читални. Те осигуряват условия за деца със специални образователни потребности. Парите по проекта са осигурени от благотворителната кампания "Избери, за да помогнеш”.  

Библиотеката от няколко месеца е любимо място за извънкласни занимания на децата от 4 "Д“ клас на училище "Софроний Врачански“. Сред тях има и нуждаещи се от по-специално внимание заради здравословните им проблеми:

Харесва ми. Добре е да си помагаш с някого. Това е приятелството.

Чувствам се много добре, защото с всички тези книги имам голям избор. Вместо да отида да гледам филми, мога да прочета книга. Тя дава богат речник - казаха децата в библиотеката.

Радваме се на общата ни работа с библиотекарите, подкрепят ни и родителите, казва класният ръководител на четвъртокласниците Фани Величкова:

Имаме и деца със специални образователни потребности. Тук могат да видят комикси, могат да видят книжки с повече картинки – това, което в учебниците ни за четвърти клас е малко по-малко.

По иновативен начин платформата обединява книгите с таблетите или смартфоните и днес децата демонстрират знанията си, обяснява Васка Тонева от Детския отдел на библиотеката:

Това е игра, посветена на 24 май. Тестът включва предметите: Човекът и обществото, Математика, Български език и литература. Ще докажем, че завършваме 4 клас и знаем много.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени