Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович се класира за осминафиналите на "Ролан Гарос"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трикратният финалист Новак Джокович (Сърбия) се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Поставеният под номер 1 Джокович победи без особени затруднения състезаващия се за Великобритания словенец Аляж Бедене с 6:2, 6:3, 6:3.

Сърбинът, който търси първа титла на "Ролан Гарос" и единствената, която му липса в турнирите от Големия шлем, доминираше през цялата среща. Той пласира 39 печеливши удара срещу едва 24 на съперника и стигна до успеха за малко повече от час и половина.

Джокович стартира силно и взе ранен аванс от 3:0 гейма по пътя си към успеха в първия сет. Във втората част той поведе с 5:1, но допусна леко отпускане, което позволи на Бедене да върне два поредни гейма, но за повече натурализираният британец нямаше сили.

В третия сет Джокович реализира решаващ пробив за 3:2 и до края нямаше проблеми. Следващият съперник на водача в световната ранглиста ще бъде номер 14 Роберто Баутиста Агут (Испания), който се се справи лесно с хърватския тийнейджър Борна Чорич с 6:2, 6:3, 6:3.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна