Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Аржентина тръгна с победа на Копа Америка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ден след като Анхел ди Мария научи, че баба му е починала у дома, той послуша съвета на майка си да остане в отбора, да играе и да бъде пределно концентриран. В мача с Чили той изнесе представяне, с което наистина може да се гордее. В 51-вата минута откри резултата след пас на Евер Банега, а 8 минути по-късно върна жеста на Банега, който покачи на 2:0. Аржентинците, които бяха без контузения си капитан Лионел Меси, изглеждаха солидно и не оставиха никакво съмнение за превъзходството си в повторението на миналогодишния финал в този турнир.

След като вкара своето попадение, Ди Мария вдигна фланелката си и отдолу се видя друга с надпис: "Бабо, липсваш ми наистина много!"

Много съм щастлив, че вкарах, защото ми дойде в труден момент. Този гол е за баба им, за моето семейство. Когато научих и когато майка ми ми каза да остана в отбора, се зарекох да вкарам гол, заяви Ди Мария след мача.

При второто попадение аржентинците имаха и малко късмет, че топката рикошира при удара на Банега и подлъга вратаря Клаудио Браво, а Лео Меси скочи от пейката, за да аплодира паса на Ди Мария.

Хосе Педро Фуенсалида върна едно попадение за чилийците в 3-ата минута на добавеното време. Мачът не беше толкова горещ, както миналата година, но пък съдията вдигна пет жълти картона, в това число и на героя на деня Ди Мария. Иначе и преди почивката имаше добри положения за гол, като за Аржентина най-чистото пропиля Николас Гайтан още във 2-рата минута с глава.

Блас Перес се разписа на два пъти за Панама, която стартира с победа в тази група - 2:1 над Боливия. Първото попадение падна в 11-ата минута след пробив и пас на Алберто Кинтеро, който прекоси повече от половината терен, стигна до аутлинията и върна на Перес. Хуан Карлос Арсе обаче изравни в 54-тата. Дълго изпълнение на свободен удар попадна в наказателното поле, където топката не беше изчистена при няколко опита и Арсе я довкара в мрежата.

Крайното 2:1 дойде три минути преди края, след като Абдиел Арийо преодоля защитник в наказателното поле, елиминира и вратаря и даде на Перес почти на празна врата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна