Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бразилия громи на Копа Америка

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Един от фаворитите Бразилия разгроми Хаити със 7:1 във втория си мач от група "Б" на юбилейното издание на турнира по футбол Копа Америка. В другата среща от групата Еквадор и Перу завършиха 2:2. Бразилия и Перу имат по 4 точки след първите два кръга, а Еквадор е на трето място с 2 точки. В последния кръг Еквадор среща Хаити, а Бразилия - Перу. Първите два отбора в подреждането ще се класират за четвъртфиналите.

За бразилския тим, който завърши 0:0 с Еквадор в първия кръг, с хеттрик се отличи Фелипе Коутиньо. Ренато Аугусто добави два гола, а по веднъж се разписаха Габриел и Лукас Лима.

Коутиньо откри резултата в 13-ата минута, а в 28-ата покачи на 2:0 след асистенция на Жонас. В 35-ата минута Ренато Аугусто отбеляза с глава след чудесно подаване на Дани Алвеш. В 59-ата минута Габриел, а в 67-ата Лукас Лима направиха 5:0.

Джеймс Марселин се разписа за Хаити, което беше и първи гол за тима в историята срещу петкратния шампион Бразилия. В края на мача Аугусто и Коутиньо добавиха по още един гол.

Селекционерът на Бразилия - Дунга, похвали Коутиньо за представянето. Коутиньо се представи страхотно. Той става все по-уверен с всяка тренировка, заяви Дунга.

Отборът на Перу поведе с 2:0 срещу Еквадор, но в крайна сметка срещата завърши наравно. Кристиан Куева даде аванс на Перу още в 5-ата минута, а осем по-късно Едисон Флорес покачи на 2:0.

Еквадор стигна до равенството с попадения на Енер Валенсия в 39-ата минута и на Милер Боланос три минути след началото на втората част. По-късно днес са срещите от група "С" Уругвай - Венецуела и Мексико - Ямайка.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени