Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трудни съперници за Григор Димитров и Цветана Пиронкова на „Уимбълдън“

Трудни съперници за Григор Димитров и Цветана Пиронкова на „Уимбълдън“
Снимка: БГНЕС

Тежък жребий изтеглиха Григор Димитров и Цветана Пиронкова за Откритото първенства на Великобритания по тенис.

Първата ни ракета при мъжете ще играе срещу квалификант в първия кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис. При евентуална победа Димитров ще играе във втория кръг срещу победителя от мача между Жил Симон (Франция) и Янко Типсаревич (Сърбия).

Защитаващият титлата си Новак Джокович (Сърбия) ще започне с двубой срещу участващия с "уайлд кард" Джеймс Уорд (Великонритания). 29-годишният сърбин, който има три титли от "Уимбълдън", може да срещне Роджър Федерер (Швейцария) в полуфиналите. Федерер е седемкратен носител на трофея от турнира от Големия шлем в Лондон. Първият му съперник е Гуидо Пея (Аржентина). Другият евентуален полуфинал е между Анди Мъри (Великобритания) и Стан Вавринка (Швейцария). Мъри ще започне турнира с двубой срещу сънародника си Лайъм Броуди.

При жените най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова ще играе срещу Белинда Бенчич (Швейцария). Двете играха на старта на турнира и през миналата година, когато българката загуби с 6:3, 1:6, 3:6. 19-годишната Бенчич е 8-а в световната ранглиста в момента. Швейцарката е постигнала две победи в два мача срещу Пиронкова досега - на "Уимбълдън" през миналата година и в Сидни през януари 2016-а с 6:3, 6:3. Водачката в схемата и защитаваща титлата си Серина Уилямс (САЩ) започва срещу квалификантка, а на полуфиналите е възможно да играе срещу Агниешка Радванска (Полша). Другият евентуален полуфинал е между шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса (Испания) и Ангелик Кербер (Германия). 

Откритото първенство на Великобритания започва в понеделник.

 


 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна