Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Живков: Самото участие в Евролигата е голям бонус за младите момчета в България

Мирослав Живков: Самото участие в Евролигата е голям бонус за младите момчета в България
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжкият ни национален отбор по волейбол под ръководството на Мирослав Живков от няколко дни е във Варна и се подготвя за финалната четворка на Европейската лига. За място на финала утре българите ще играят срещу Естония, а другия полуфинал ще противопостави съставите на Австрия и Македония.

До момента всичко върви нормално. Имаме леки контузии, които надявам се да бъдат решени. Момчетата са максимално мотивирани да покажат най-доброто от това, което тренирахме. Естония е един доста опитен отбор, който в последните години играе в този състав. Надявам се да се получи добър мач и по-добрия да победи. Силното ни оръжие срещу тях ще е амбицията на едни млади момчета да покажат, че имат място в сериозния волейбол, това заяви специално за предаването „На финала“ старши треньорът Мирослав Живков.

Мирослав Живков е наставник и на шампиона на България при мъжете – „Добруджа“. За „Хоризонт“ Живков разясни каква действително е ситуация в отбора, след като Велизар Чернокожев беше трансфериран в Италия.

Велизар заминава в чужбина. Има сериозен интерес и към други състезатели. Политиката на нашия клуб е да не спира нито един състезател, а точно обратното – дава им път за развитие. Въпросът е да се прецени точният момент, време и място, защото в последната година тези момчета израснаха много. Това тяхно израстване трябва да продължи, допълни Живков.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна