Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ансанбълът ни със златни ленти в Казан

Ансанбълът ни със златни ленти в Казан
Снимка: БФХГ

Ансамбълът ни спечели  златните медали във финала на пет ленти от турнира за Световната купа по художествена гимнастика в руския град Казан.  Възпитаничките на Ина Ананиева в състав Михаела Маевска, Християна Тодорова, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Любомира Казанова изпълниха без грешка своята композиция и получиха оценка от 18.050 точки. Това е първа титла за резервата Любомира Казанова, която се представя изключително силно, след инцидента с Цветелина Стоянова.
На второ място във финала се нареди петорката на  Русия с оценка от  17.900 точки, а на трето са гимнастичките на  Израел с резултат от  17.350 точки.„

Българките останаха без отличие във финала на два обръча и три чифта бухалки. Световните ни шампионки допуснаха грешка в изпълнението си и получиха оценка от 17.550 точки, което им отреди петата позиция. Титлата с 18.600 е за представителките на домакините. Втори и трети са съставите на Беларус с 18.400 и Италия с 18.300. Четвъртата позиция е за ансамбъла на Израел - 18.150 точки.

Следващото участие на ансамбъла ни е на Световната купа в Баку (Азербайджан).


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени