Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След шест месеца разследване Бойко Борецов остава в ареста

Окръжният съд в Бургас остави в ареста 21-годишния Бойко Борецов, който заедно с братовчед си Христо Борецов нападна инкасо автомобил в Средец.

Престъплението беше извършено на 8 февруари т.г. , когато братовчедите опитаха да задигнат близо 140 000 лв., нападайки двамата охранители , но при самоотбрана бе застрелян 20-годишният Христо Борецов. Именно изминалите вече 6 месеца, дали повод на защитата да поиска от съда по-леката мярка – домашен арест. С това се аргументира адвокатът на подсъдимия Петър Димитров.

"Шест месеца тече разследването, достатъчен период, според нас, той да бъде с тази мярка за неотклонение. При първоначално, да, можем да приемем, но все пак шест месеца след това има някакво основание да му бъде изменена мярката и то не в някаква лека, а в домашен арест."

Остава да се довършат някои последни експертизи и да се прецизира обвинението, за да дръгне делото по същество, посочи по време на заседанието прокурорът. Съдия Събин Събев поиска от обвиняемия да се аргументира защо трябва да бъде пуснат в домашен арест. „Каква гаранция можеш да дадеш, че няма да се укриеш, 500 хиляди лева можеш ли да дадеш?“, попита той. „Наясно ли си и как ще реагират роднините на другото момче, дали няма да търсят отплата? Сигурен ли си дали и твоят живот не е застрашен, ако те пуснем“, попита той.От своя страна Бойко Борецов заяви, че няма какво да допълни.

Определението подлежи на обжалване пред апелативния съд в Бургас.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна