Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Майкъл Иванов и Иван Петров в оспорвана битка на „Ридо“

Майкъл Иванов и Иван Петров в оспорвана битка на „Ридо“
Снимка: БФМ

Майкъл Иванов и Иван Петров влязоха в оспорвана битка в клас МХ2 на републиканския и балканския шампионат по мотокрос в Самоков. Двамата ни пилоти бяха основата България да спечели отборната надпревара в регионалното състезание.

Двамата ни участници в световния шампионат по мотокрос показаха класата си. В средата на първия манш в опит да задмине Иван Петров, Майкъл изпусна мотора при приземяване и падна, счупи кормилото и това му попречи да завърши първия манш. 


Във второто пробягване на трасето отново двамата влязоха в ожесточен спор за първото място. На няколко пъти си сменяха позицията, но в края на манша след контакт с изостанал състезател Майкъл Иванов отново падна и потегли след 30-секундно забавяне. Иван Петров се възползва и финишира като победител. Любопитно е, че Майкъл Иванов се опита да стопи 20 секунди за 3 обиколки и атакува Хакан Халми, но след последният скок Халми даде повече газ и успя с хилядни от секундата да удържи на натиска и да остане втори. Трети от двата манша се класира Тони Цветков.

124-ма пилота от 7 държави (България, Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Гърция и Кипър) взеха участие в 4-тия кръг на Балканския и 6-тия кръг на Републиканския шампионат.

При най-малките в клас МХ65 победата в двата манша спечели Виктор Бориславов с КТМ, а при 85-кубиковите първото място зае Антонис Самалис от Гърция. Юлиян Райчев спечели клас МХ, докато румънецът Адриан Радута завърши с 50 точки в МХ1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна