Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Виртуозният Васко Василев с концерт в Пловдив

| обновено на 29.09.16 в 17:55

Виртуозният Васко Василев ще свири днес в зала Колодрума в Пловдив. Той идва с 310-годишната си цигулка Амати, от която има само десет инструмента в света. Заедно с него на сцената ще бъдат и музикантите от испанската група “Чамбао“. Те ще изпълнят теми от фламенко и Средиземноморието.

Концертът в Пловдив е част от националното турне, за което Васко Василев казва, че е предизвикан от много хора, които са му задавали въпроса - защо само в София и няма ли да отидем и до техните градове.

Реших, че мога да направя малко пренареждане на ангажиментите си и така успях да освободя достатъчно време за 12 концерта,  включително в градове, в  които никога не сме били като Свиленград, Панагюрище, Ямбол, Шумен, казва известният цигулар.

В концерта с Васко Василев участват част от членовете на испанската група “Чамбао” – Тони Кантеро (китари), Тони Ромеро (пиано) и Хуан Ередия (перкусии).

Финалният концерт от турнето е на 14 октомври в НДК, когато е рожденият ден на Васко Василев. И за двата концерта билетите са продадени. 

Интервюто с Васко Василев чуйте в звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени