Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люпко Петрович прекратява кариерата си

Снимка: БГНЕС

Люпко Петрович заяви, че повече няма да се занимава с треньорска работа, след като по-рано днес обяви, че напусна "Левски". 69-годишният сръбски специалист подаде оставка от кормилото на столичани, като изтъкна стреса и лошата атмосфера сред мотивите за решението си.

Причините за оставката ми са ясни. За 13 мача през сезона, този ми беше най-тежкият. Много съм щастлив, че спечелихме, защото аз няма да бъда причината, защото съм си подал оставката преди мача. Не знам кой точно (от ръководството) е търсил много треньори. Знам, че това излизаше от клуба. Никога няма да кажа нещо лошо срещу Левски. Това е моят клуб, както и Цървена Звезда в Сърбия, каза Петрович.



Станаха промени в ръководството и преди време също подадох оставка, която президентът Русев не прие и ме помоли да остана. Сега няма как. "Левски" е последният ми клуб. Повече не мисля да бъда треньор. И Букарев, и Топузаков са перфектни треньори и имат възможност да водят отбора. Те знаят какво да направят и как да преследват целите. Водеха добре отбора и тактически, и по всякакъв начин. 

Тръгвам си сега, когато съм на върха, а не когато други ми кажат. Честно казано "Лудогорец" е неприкосновен за България и много трудно "Левски" може да стане шампион. Не съм обиден. Щастлив съм от работата си в "Левски". Имаше много напрежение, пишеше се непрекъснато срещу мене. На 69 години съм, не искам да рискувам здравето си, заяви Петрович след днешната победа над "Берое" с 2:0.

Сърбинът си тръгва от "Герена" и оставя "Левски" на върха без поражение в Първа лига и с 27 точки от 11 мача, с 5 точки повече пред шампиона "Лудогорец", който има два мача по-малко.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна