Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекси Пинтуро спечели гигантския слалом в Зьолден, Алберт Попов е 69-и

Алекси Петнтюро спечели гигантския слалом в Зьолден, Алберт Попов е 69-ти
Снимка: Sportal.bg

Французин спечели първия гигантски слалом за сезона от световната купа по ски алпийски дисциплини. Победата в австрийския зимен център Зьолден стана притежание на Алекси Пинтуро.  Бронзовият медалист от Игрите в Сочи записа победа и в двата манша  и регистрира 16-ия успех в кариерата си.

Втори на 70 стотни остана носителят на големия Кристален глобус за последните пет сезона Марсел Хиршер (Австрия). Световният вицешампион в дисциплината допусна грешки във втория манш и не успя да стигне до втори триумф в Зьолден след 2014 година и общо 40-и в кариерата си за Световната купа.

Трети германецът Феликс Нойройтер на 1.37 секунда. 23-годишният словенец Жан Кранец завърши четвърти на 1.44 секунда и записа най-доброто класиране в кариерата си. Олимпийският и световен първенец в гигантския слалом Тед Лигети (САЩ), миналогодишен победител в Зьолден, завърши пети на 1.65 секунда зад лидера. Това беше първи старт за американеца от девет месеца, след като се възстанови от скъсани кръстни връзки на коляното.

Алберт Попов финишира на 69-о място. 19-годишният българин се спусна със стартов номер 84 от 90 участващи състезатели и финишира за 1:09.60 минута в първия манш. Това беше първо състезание за Попов след тежката контузия, който той получи при автомобиления инцидент през ноември миналата година в Австрия, при който заигина треньорът на българския национален отбор Драго Грубелник.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна