Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Чой: Догодина продължавам в световния шампионат за издръжливост

Снимка: БГНЕС

Над 90 състезатели от седем държави ще вземат участие във финалните кръгове на европейския шампионат по супермото в класовете SM Junior, S3 и OPEN, както и на Републиканския шампионат по мотоциклетизъм на писта, които ще се проведат тази седмица на летищен комплекс "Долна Митрополия“ край Плевен. В програмата на състезанието ще бъде проведена и първата Отборна Купа на България в дисциплината писта, като формата и точкуването са коренно различни от отборните състезания до момента.

За втори път тази година на родна земя в пистовата надпревара ще се включи и най-добрият ни пилот в дисциплината Мартин Чой.

Заради участието ми в световния и европейски шампионат не съм карал 3 или 4 кръга и за това знам, че не мога да се боря за шампионската титла. Изпращам една силна година, както за мен, така и за рекламодателите ми. В европейското в клас супербайк тази година завърших 3-ти, което означава, че се развитие. Тренирам усърдно и съм в добра форма. Правим планове за зимна подготовка, за това една седмица след състезанието в Плевен ще имам тестове в Гърция на пистата Серес. Догодина със сигурност ще карам в европейското първенство, както и в световния шампионат за издръжливост. Първото състезание е на 18 март в Португалия на пистата Портимао. Продължавам и с БМВ. Новият им мотоциклет вече излезе, но не знам от заводския отбор дали ще решат да го ползваме, заяви Мартин Чой.

В събота програмата включва свободни тренировки и квалификации, а в неделя след официалното откриване в 10.15 часа са и финалните стартове в двете дисциплини. Входът за зрители е безплатен.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна