Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гонсало Игуаин донесе победата за "Ювентус" срещу бившия си клуб

"Ювентус"-"Наполи"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Гонсало Игуаин, който вкара 36 гола за "Наполи" през миналия сезон, сега се разписа за новия си отбор "Ювентус" за 2:1 срещу неаполитанците в среща от 11-ия кръг на италианското футболно първенство.

Преди почивката положенията не бяха много, а най-чистото пропиля Сами Кедира, който от три метра от движение изпрати топката в аут, въпреки очевидната засада, която не бе маркирана. В 50-ата минута обаче домакините поведоха с гола на Леонардо Бонучи, който се възползва от нелепо изчистване на топката, отишла назад при центриране на Миралем Пянич от корнер.

Но само 4 минути по-късно Хосе Кайехон изравни, след като Лоренцо Инсине му подаде параболичен пас, испанецът се измъкна от засадата и вкара под плонжа на ветерана Буфон. В 70-ата минута дойде времето и на Игуаин да се разпише, след като той сам подхвана атаката и подаде на Кедира, която не успя да овладее топката добре пред вратата. Тя се върна към Игуаин и аржентинецът с мощен изстрел я прати в мрежата зад Пепе Рейна. А след това не се зарадва в знак на уважение към феновете на "Наполи".

До края на мача имаше една ситуация за "Наполи", при която Хамшик по диагонала не успя да улучи рамките на вратата. В края на първото полувреме също имаше една ситуация, в която двата отбора вдигнаха нервите, след като Пепе Рейна и Марио Манджукич не се разбраха дали има нарушение на вратаря. Съдията Джанлука Роки обаче успокои играчите на терена.

"Дори когато си ядосан на своето дете, ти продължаваш да го обичаш. Ако той спечели нещо в Европа, ще бъда щастлив, но не и за "Ювентус". Да, нарани ме неговото напускане, но в живота си правим много избори. И все пак, макар да играе за наш съперник, Гонсало си остава невероятен, феноменален нападател", заяви след мача треньорът на "Наполи" Маурицио Сари.

"Още в дните преди мача му казах, че той ще вкара. Само не знаех, че и аз ще вкарам. Хубаво е Гонсало да ме слуша по-нататък. Дали е за добро или не, мисля тези мачове през настоящия сезон ще определят шампиона", заяви пък авторът на първото попадение за "Ювентус" Леонардо Бонучи.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени