Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Севда Асенова с успех над европейската шампионка на първенството в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севда Асенова постигна победа над действащата европейска шампионка по бокс в категория до 48 килограма Сталуца Дуца от Румъния, като я елиминира още в първия кръг на континенталното първенство за жени в зала "София". Това е първа победа на българката над тази съперничка, която й отваря пътя към медалите. 

Това бе четвъртата ни среща, имах само една неофициална победа срещу нея в спаринг в Русе. Загубих финала в Букурещ именно от нея, както и този през 2007 година в Дания. Показах, че човек никога не трябва да се отказва и да се бори докрай. Пожелавам и на останалите момичета да направят това, което аз сторих днес, коментира след мача си щастливата Севда Асенова. Още преди началото на шампионата тя се закани, че след два загубени финала на европейски първенства, сега е ред да стигне до титлата.

Съперничка на 1/4-финалите на българката ще бъде Линзи Холдуей от Уелс, която победи с 3:0 съдийски гласа Сату Лехтонен от Финландия.

В категория до 64 килограма Илияна Гълъбова загуби от полякинята Кинга Шива с 0:3 съдийски гласа. Бронзовата медалистка от предишното европейско в Букурещ през 2014 година Шива показа класата си на ринга и след като водеше боя и доминираше в него, не даде много шансове на 28-годишната Илияна, която се завърна в националния отбор след дълго отсъствие.

Утре на ринга ще се качат двете млади надежди на българския бокс - Златислава Чуканова (51 кг) и Дафина Маринова (60). Сесията започва от 15.00 часа, а входът за зрители в зала "София" е свободен.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна