Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо разочарован от равенството с "Арсенал"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо беше изключително разочарован от изпуснатата победа при равенството 1:1 в дербито срещу "Арсенал" от 12-ия кръг на английската футболна Висша лига. Домакините имаха превъзходство на "Олд Трафорд", но лондончани вкараха попадение минута преди края и с единствения си точен удар в срещата измъкнаха точка.

Нямаме никакъв шанс. Ние сме отборът с най-малко късмет в цялата Висша лига. Това е реалността. Изпуснахме две точки. Имахме сериозно превъзходство. Те не създадоха никакви ситуации. Реализирахме страхотен гол, имахме достатъчно положения да си осигурим победата, но в единствената ситуация, която не успяхме да разрешим в защита, те ни вкараха. Те са щастливци, а ние не сме, каза Моуриньо.   

 Мениджърът на гостите Арсен Венгер биеше доволен от показания дух от играчите на столичани. Бяхме железни. Искаме да играем атрактивно и със стил, но в този мач показахме повече дух и характер. Резултатът е позитивен за нас, защото изоставихме с 0:1 две минути преди края, но не загубихме. Липсваше ни острота. Не знам на какво се дължи, но поне се радвам, че стигнахме до равенство. Играчите, които влязоха от пейката, направиха разликата, заяви Венгер, визирайки изравнителното попадение, което беше изработено от резервата Алекс-Окслейд Чембърлейн, който центрира към друга резерва Оливие Жиру и французинът вкара за 1:1.

За "Юнайтед" се разписа Хуан Мата в средата на второто полувреме.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна