Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Пари Сен Жермен" с ценна победа като гост над "Олимпик" (Лион)

"Олимпик" (Лион)-"Пари Сен Жермен"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният шампион на Франция "Пари Сен Жермен" спечели с 2:1 очаквания с огромен интерес мач от 14-ия кръг на първенството срещу "Олимпик" (Лион). С успеха възпитаниците на Унай Емери събраха 32 точки и се доближиха само на 1 от водача "Ница", който по-рано вчера завърши 1:1 с "Бастия".

След скучни начални минути в 29-ата минута гостите от Париж получиха право да изпълнят дузпа, след като Рафаел, в опита си да изчисти една топа от краката на Лукас Моура, неволно изрита Тиаго Силва и съдията моментално посочи бялата точка. Зад топката застана Единсон Кавани, който с прецизен удар в центъра на вратата отбеляза първия гол.

В началото на второто полувреме обаче в игра за "Лион" се появиха Набил Фекир и Матийо Валбуена. Това раздвижи чувствително играта на "хлапетата" и в 48-ата минута те стигнаха до изравняване. Рафаел навлезе в наказателното поле, финтира бранител на ПСЖ и с левия крак стреля в далечния ъгъл на Алфонс Ареола. Топката се отби от страничната греда, но попадна в непокрития Валбуена, който с топовен изстрел изравни.

Минута по-късно "Олимпик" можеше да направи и пълен обрат след неразчетено излизане на Ареало, но с дружни усилия отбраната на гостите се справи в ситуацията. В следващите минути домакините продължиха да търсят по-активно гола и положения пред Ареола следваха едно след друго, но пропуски направиха Фекир и Александър Лаказет.

Постепенно обаче по-класният тим на гостите притъпи устрема на "Лион" и в 81-вата минута Единсон Кавани реализира за 2:1 в полза на ПСЖ. В последните минути домакините от Лион потърсиха изравняването, но не успяха да преодолеят Ареола за втори път.   

Състав на ПСЖ: Ареола - Орие, Тиаго Силва, Маркиньос, Максуел - Верати, Мота - Лукас Моура (85-Криховяк), Бен Арфа (65-Мюние), Матюиди - Кавани (90-Огюстен).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна