Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Азербайджан задържа повече от година българин, бивш президент на футболен клуб

Адмокат Владимир Шейтанов (влаво) и Павел Николов
Снимка: Пресклуб "България"

Един българин - доскорошен президент на футболен клуб „Интер” (Баку) - Георги Николов, вече повече от година не може да напуска Азербайджан. Той бе призован като свидетел по дело, свързано с Международната банка на Азербайджан, която е създател и собственик на клуба.  Срещу Николов обаче няма обвинения, но и досега той не може да напуска Азербайджан и юридическият казус вече се превърна в лична драма за Георги и съпругата му Валерия, която е в Баку и не се отделя от него. Николов е претърпял операция за рак на простата през 2014 г., но заради забраната да пътува не може да  преминава контролни прегледи.

Адвокат на Николов вече е Владимир Шейтанов. Той е дипломат с богата кариера и образование по международно право и е първият адвокат, който през 1999 г. пое защитата на българските медици в Триполи (Либия), които бяха обвинени в заразяването на близо 400 местни деца с вируса на СПИН, а впоследствие освободени.

Специално от Брюксел пристигна синът на семейство Николови - Павел Николов, чуйте какво каза той за срещата с журналистите  в пресклуб България:



А сега и мнението на адвокат Владимир Шейтанов, който нападна остро държавните институции и по-конкретно Министерството на външните работи:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени