Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илка Щухец с изненадваща победа в спускането

Илка Щухец с изненадваща победа в спускането
Снимка: БТА

Илка Щухец записа изненадваща победа в първото състезание в дисциплината спускане от световната купа по ски алпийски дисциплини в Лейк Луис (Канада). 26-годишната словенка, която не е стъпвала на подиум изпревари италианката Софиа Годжа и шведката Кайса Клинг.

Това е невероятно, възкликна Щухец след състезанието.

Основните фаворитки за титлата не бяха във форма или изобщо не се появиха на пистата. Шампионката Лара Гут завърши на четвърто място, докато Виктория Ребенсбург спечели петата позиция, след като се възстанови съвсем наскоро от тежка контузия. Микаела Шифрин се появи на пистата и завърши на 18-о място с близо две секунди пасив от победителката.

Справих се по-добре, отколкото го правя на тренировки. Уцелих линията, но мога да бъда доста по-бърза. Скоростните дисциплини обаче не са ми сред любимите, а най-важното е да се забавлявам на трасето, каза американката Шифрин след състезанието в Канада.

Американката Линдзи Вон изобщо не се появи на пистата заради счупена ръка, но тя остава състезателката с най-много победи на канадското трасе - общо 14.

  Шифрин остана начело на генералното класиране с 338 точки и 153 пред Годжа, която напредна с шест места до второ. Швейцарката Уенди Холдендер е трета.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна