Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Властите във Великобритания взимат допълнителни мерки за сигурност


Гръцкият премиер Алексис Ципрас тази седмица ще бъде в Брюксел и Берлин, за да търси политическо решение на проблема във връзка с очакваната от кредиторите втора оценка по изпълняваната от неговото правителство спасителна програма, както и по исканите от МВФ допълнителни мерки за икономии, съобщава агенция АНА-МПА. Оценката на кредиторите е важна за продължаване на външното финансиране на Гърция.


Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте предупреди, че амбициите на Брюксел за "повече Европа" ще тласнат гласоподавателите в държавите от Европейския съюз към популистките партии, пише британският Financial Times.

Не можем да прокараме проекта чрез натискане за повече Европа, подчерта Рюте в интервю за изданието, препращайки вниманието към онези, които настояват за прехвърляне на правомощия от страните-членки към Брюксел. Три месеца преди следващите парламентарни избори в Нидерландия, които ще се проведат през март, антиевропейската и антиимиграционна "Партия на свободата" се очертава като най-популярната сред избирателите в страната.


Повече от 200 командоси под прикритие от британските спецчасти ще бъдат разположени в търговски центрове и улици в цяла Великобритания, след като разузнаването е получило информация за планирано терористично нападение по Коледа, съобщава Daily Express.

Подготвяната операция за наблюдение, при която войници от спецчастите ще се присъединят към полицията, е най-мащабната, организирана на територията на Великобритания в последните години, разкри източник на изданието. Тя ще бъде проведена след предупреждение от Центъра за анализ на тероризма, част от МИ-5, за планирана атака на екстремисти от "Ислямска държава" срещу Обединеното Кралство.

Още европейски новини: www.euranetplus-inside.eu



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна