Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пенко Господинов: Младите стават все по-отворени и се интересуват от все повече неща

В навечерието на Коледа гости на предаването "Хоризонт за вас" са актьорите Пенко Господинов и Анастасия Лютова, които споделиха, че очакват с голяма радост празниците. Анастасия беше категорична, че добрият старец е благосклонен към актьорското семейство:

Прие писмата, той винаги е бил много мил и добър с нашето семейство. Винаги е изпълнявал нашите поръчки и мисля, че и през тази година  ще донесе всичко, които му е поръчано.  

 Пенко Господинов определи изминаващата година като шарена, рабнообразна и трудна -  и за двамата, но допълни:

Ние не сме хора, които се плашим от трудностите. Мисля даже, че е точно обратното -  те ни вдъхновяват. 


Щастието да работиш в професия, която обичаш е, че всъщност не го приемаш като работа, каза още Пенко Господинов. Той сподели и впечатленията си от младите хора, с които работи като преподавател в НАТФИЗ:

Виждам, че има разлика в поколенията, дори през 4 години. Явно времето доста се е ускорило. Но като цяло това са млади, мотивирани, умни или, може би, хората, които аз съм избрал. Защото знаете, че за щастие НАТФИЗ е от висшите учебни заведения, към които все още има голям интерес и човек може да избира от най-доброто и там критериите няма как да се занижават.   

Младите стават все по-отворени и се интересуват от все повече неща, смята Пенко Господинов.

Анастасия Лютова разказва, че е решила да кандидатства в НАТФИЗ сама, когато е била последна година във френската гимназия, което било голяма изненада за близките и. Оказа се, че Пенко Господинов  случайно се е насочил към театъра:

Аз съм от Стара Загора и там се занимавах с футбол. И съвсем случайно попаднах, когато търсеха хора - младежки театър "Съвременник" в Стара Загора набираше кандидати и аз отидох ад придружа един мой приятел след часовете - от строителния техникум....И като видях на опашката, където имаше много хора - много момичета, и то все красиви, а моят приятел по неизвестни причини нещо се отказа, доскуча му и си тръгна, а аз, като видях толкова красиви момичета, си казах - аз пък ще взема да остана. И понеже бях единственото момче, те пък  взеха, че ме взеха, заедно с още 2-3 момичета. И се оказа, че всъщност това за мене се превърна в нещо съдбовно - този избор, който направих тогава. 

Цялото интервю с  Пенко Господинов и Анастасия Лютова може да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна