Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Броени часове до CES 2017 в Лас Вегас

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас ще бъде официално открито утре, привличайки стотици стартъп компании и големи имена от технологичния сектор като "Амазон", "Фейсбук" и "Гугъл".

Освен нови продукти в традиционни категории като телевизори, аудио оборудване, технологии за видео игри и други, на изложението ще бъдат показани най-новите разработки в областта на добавената и виртуалната реалност, дронове, биотехнологии, роботи и устройства за "умни" домове. 

Редица компании, включително автомобилостроителният стартъп "Фарадей фючър", LG, Qualcomm, Samsung, Sony и Toyota са насрочили представяне на нови продукти. Както обикновено Apple няма да участва в салона, така че любителите на продуктите му ще трябва да почакат до по-късно тази година за новите предложения на концерна. Самсунг пък не се очаква да направи съобщения за пускането на новия Galaxy S8 до пролетта.

Секторът на"умните" автомобили е сред областите, в които се очакват много новини. Калифорнийската компания Фарадей фючър днес вече представи първия си електромобил FF91, чието производство ще започне в началото на 2018 година. Ръководителите на компанията обещават електрическият автомобил с висока проходимост (SUV) да бъде най-луксозният на пазара. Според източници колата ще се продава за около 180 000 долара, а предварителните заявки се приемат срещу 5000 долара.

Очаква се тази година да участват над 3800 изложители, чиито иновации да привлекат над 165 000 посетители за четирите изложбени дни. Изложението ще продължи до 8 януари.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна