Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Благоева: Исках да ме наследи човек, на който аеробиката му е в сърцето

Йорданка Благоева: Исках да ме наследи човек на който аеробиката му е в сърцето
Снимка: БНР

Исках федерацията да я поеме човек, на който аеробиката му е в сърцето. Нямаш ли сърце за спорта, не би успял. Аз съм щастлива, че едно момиче, което беше състезателка, съдия, треньор, създаде клуб – Димитрина Къндева от Пловдив поема нещата, така Йорданка Благоева коментира решението си след 26 години начело на Съюза по аеробика да се оттегли от председателкия пост.

2020 година ми изтича мандата. На 19 януари имам юбилей – навършвам 70 години. Време е да отделя малко повече внимание на семейството, на децата на внуците си. Аз винаги ще помагам и вярвам в успешния път на тази федерация, допълни именитата ни спортистка.

Димитрина Къндева е най- успешната българска Тя е президент и старши треньор на клуба, който създаде заедно с Албена Иванова и Мария Карталова - първите български участнички в международния турнир в Япония Купа „Сузуки” през 1994 година, след като същата година на европейското в Будапеща стават четвърти. Две години по-късно - през 1996 , трите създават Спортен клуб „Аеробика АМД”. Възпитаници на Димитрина Къндева са двукратните световни шампиони в старша възраст Ана-Мария Стоилова и Антонио Папазов.

За мен това е едно голямо признание, тъй като номинацията ми дойде лично от г-жа Благоева, но беше и подкрепена от всички клубове, членове на Съюза по аеробика в България. Наследството, което получих от г-жа Благоева е много хубаво и тежко. Надявам се да продължа нейния път, коментира пред предаването „На финала“ Димитрина Къндева.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна