Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ха, дано!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

Имаме основание да похвалим правителството. Макар и в оставка, то се зае да пребори битовата престъпност в селата. Всяко село вече ще си има полицай, патрулките ще имат достатъчно бензин и всичко ще бъде тип-топ.
Разбира се, някой ще каже: „Брей, сетиха се най-накрая!”, друг ще рече, че пак ни хвърлят прах в очите, че това са стари предизборни хватки или както е модерно сега - предизборен PR. И още много подобни неща могат да се кажат, но фактът си е факт и браво на правителството.
Замисленото обаче, да се надяваме, че ще бъде и направено, няма да озапти битовата престъпност по села, паланки и вилни зони. Защото уж ремонтираният Наказателен кодекс не предвижда достатъчно сурови наказания. В него например фигурира терминът „маловажен случай”. А маловажен случай е, цитирам: този, при който извършеното престъпление представлява по-ниска степен на обществена опасност в сравнение с обикновените случаи на престъпление от съответния вид поради липсата или незначителността на вредните последици. Край на цитата.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна