Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Марсилия" загуби гостуването си от "Нант"

Бафетимби Гомис (вляво) вкара два гола на "Нант"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Марсилия“ отстъпи с 2:3 при гостуването си на „Нант“ в среща от 25-ия кръг на френското футболно първенство.

Благодарение на два гола в първите 20 минути „канарчетата“ изковаха победата и скочиха с 5 места нагоре в класирането, като се придвижиха от 17-о на далече по-комфортното 12-о с 29 точки.

Гостите от Марсилия, които отговориха с два гола на намиращия се в страхотна форма Бафетимби Гомис, са 6-и с 36 точки. Начело с 58 е „Монако“, пред „Пари Сен Жермен“ с 55 и „Ница“ с 53.

Отборът на „Нант“, който от началото на сезона беше вкарал само 5 гола на своя стадион, поведе още в 11-ата минута. Разписа се Диего Карлош, който довкара топката от малкото поле след корнер. Удар на Гийом Жиле беше париран от вратаря Пеле, след което последва нов удар на Адриен Томасон, който пък рикошира в Патрис Евра и отскочи във въздуха, след което Карлос вкара.

В 20-ата минута полския нападател Мариуш Степински завърши контраатака, като преди това копна топката над крака на опитния защитник Роландо, а после направи същото и с Евра, преди да се завърти и с рикошет в Роландо да вкара за 2:0.

В 49-ата минута Гомис върна един гол, засичайки центриране на японския десен бек Хироки Сакаи, но 51 секунди по-късно защитата на гостите заспа и Адриен Томасон пусна топката под вратаря Пеле за 3:1.

Гомис вкара втория си гол в 61-вата минута, този път с глава при подаване на Морган Сансон. Малко по-късно той трябваше да напусне терена заради контузия в коляното, а отборът му не успя да изравни.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени