Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венгер определи загубата от "Байерн" като кошмар

Арсен Венгер
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер определи като изключително лоша загубата с 1:5 от "Байерн" в Мюнхен в първата осминафинална среща от Шампионската лига по футбол.

Получи се странен мач. Играхме добре през първото полувреме и имаше две добри положения малко преди почивката. Но след това получихме два гола в 53-ата и в 56-ата минута. Истинските ни проблеми дойдоха след третото попадение на съперника. Загубихме организацията си на терена, бяхме затормозени психически. До края изглеждахме уязвими, а последните 25 минути се превърнаха в истински кошмар за нас. Нямахме отговор на играта на съперника, каза Венгер.

Капитанът и ключов защитник Лоран Кошчелни получи травма и беше заменен принудително в 49-ата минута, след което започнаха затрудненията на "Арсенал" в отбрана.

Кошчелни? Със сигурност моето желание беше той да завърши мача. Трудно е да се оцени влиянието на неговата принудителна смяна. Фактът е, че трябва да се справим с този резултат. А това е един изключително лош резултат. Ще анализираме детайлно мача, но фаталното за нас беше, че загубихме организацията си на игра, защото през първото полувреме контролирахме доста добре действията на противника, каза Венгер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна