Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Ница“ спечели у дома срещу „Монпелие“

„Ница“ спечели срещу „Монпелие“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Ница“ направи обрат от 0:1 и спечели с 2:1 у дома срещу „Монпелие“, като се изравни по точки с лидера във френското футболно първенство „Монако“.

С два гола за победителите се отличи Микаел льо Биан, който се превърна в герой при отсъствието на наказания Марио Балотели и контузения Аласан Плеа.

Стив Муние с удар отблизо даде аванс в полза на гостите още в 9-ата минута на срещата от 27-ия кръг. Това беше 11-то попадение за него в първенството.

В 60-ата минута Микаел льо Биан замени неубедителния гръцки нападател Анастасиос Донис, който играе в „Ница“ под наем от италианския шампион „Ювентус“. Само 9 минути след това нападателят изравни резултата след асистенция на Валентен Ейсерик и даде началото на обрата в двубоя.

5 минути преди края Льо Биан донесе успеха в полза на домакините след добра комбинация в атака и завършващ пас на Арно Сокет.

Микаел льо Биан не беше играл в шампионатен мач от септември 2015 година, когато счупи крака си в двубой срещу „Бордо“.

След този успех „Ница“ заема второто място в класирането с актив от 59 точки, колкото има и лидерът „Монако“. По-късно днес „монегаските“ играят като гости срещу „Гинган“.

В друга среща от кръга „Нант“ победи с 3:1 у дома „Дижон“.

Ясин Баму даде аванс за "канарчетата" още в 3-ата минута, а Лео Дюбоа си вкара автогол в 37-ата минути и изравни резултата.

Емилиано Сала се разписа от дузпа за 2:1 в 59-ата минута, а Фелипе Пардо оформи крайното 3:1 11 минути преди края на редовното време.

Лои Диони от гостите получи червен картон в 85-ата минута.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна