Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пътешествие в Централна Америка

БНР Новини
Професор Румен Пенин, Симеон Идакиев и Елеонора Николова (отляво надясно) в студиото програма „Христо Ботев”.
Снимка: БНР

Съвсем наскоро моите гости – географите професор Румен Пенин и Елеонора Николова направиха две изключително интересни пътувания – в част от Азия и в Централна Америка. Това е и причината да ги поканя отново в студиото.
Елеонора Николова е автор и редактор на множество географски издания, а професор Румен Пенин е преподавател в Геолого-географския факултет на Софийския университет. Доктор е на Московския държавен университет. Автор е на безброй популярни статии и научни трудаове. Съставител е на поредицата „География на континентите и океаните”. Освен това е съавтор в над 85 учебници и учебни помагала по география за средното образование. Гостувал ми е многократно, защото не спира да пътува, и май скоро ще ме бие по брой посетени страни, макар че и аз се опитвам да не се давам. Елеонора Николова също е за втори път в студиото. И с двамата се познаваме отдавна затова не се учудвайте, че си говорим на „ти”.
Когато чуете това предаване ще разберете лесно защо не стигнахме до пътешествието им в няколко азиатски страни. Защото след географските новини – издаването на последната книга „География на континентите и океаните” и бъдещият географски фестивал в Пазарджик, поехме към изключително интересната Централна Америка – Гватемала, Хондурас, Ел Салвадор, Никарагуа, Коста Рика, Панама и… времето ни свърши. Което означава, че трябва да ги поканя отново.




Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна