Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Треньорът на „Локомотив“ (Варна): Страхотен успех за нас

Снимка: www.bulgarianhandball.eu

Треньорът на „Локомотив“ (Варна) Никола Карастоянов заяви, че е доволен от триумфа на тима му в турнира за Купата на България. Варненци надиграха на финала в Габрово отбора на Национална спортна академия с 33:13 и спечели трофея за трета поредна година.

Страхотен успех за нас, малко отбори са го правили. За съжаление, доста лесно спечелихме Купата. И двама мача ги взехме с 20 гола разлика. Надявахме се да изиграем по-здрави мачове, но се видя, че другите отбори не са на нашето ниво. Пожелавам им да се развиват и за в бъдеще да правим много по-стабилни и по-сериозни мачове с тях, заяви Карастоянов.

Едно е турнирът за Купата, друго е в първенството. Надявам се там да имаме по-голяма конкуренция. Искаме да спечелим титлата тази година. Мисля, че сме най-добрият отбор и го показвахме и в тези два мача в Габрово. Надявам се да се получат интересни мачове и да спечелим титлата.

Мисля, че това е правилният път за развитието на българския хандбал. По-млади треньори да се включват в развитието на българските хандбалисти и да се развива съвременният хандбал, както ние се опитваме да го играем. И да дърпаме самият спорт в България нагоре.

Посвещаваме Купата на нашия състезател Константин, който претърпя злополука. Много ни сплоти този инцидент, всички ние сме зад него и му пожелаваме скорошно възстановяване, добави треньорът на „Локомотив“ (Варна).


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна