Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът на БФ Хандбал: Държавата не ни е обърнала гръб

Росица Бакърджиева (вляво) и проф. Даниела Дашева

Президентът на Българската федерация по хандбал Росица Бакърджиева поздрави отбора на „Локомотив“ (Варна) за триумфа в турнира за Купата на България по хандбал.

През последните две години „Локомотив“ има един изключително млад отбор, със сериозен потенциал. Играят съвременен хандбал и не е случайно, че треньорът им беше избран за треньор на годината. Единодушно избран от всичките си колеги. Не само заради спортно-техническите резултати, а и заради методите му на взаимоотношение със състезателите. Те заслужиха този триумф, заяви президентът на БФ Хандбал Росица Бакърджиева.

Гост на Финалната четворка в Габрово бе министърът на спорта в служебното правителство професор Даниела Дашева.

За пръв път от доста време насам се отзова министър на нашето национално съвещание на треньорите. В рамките на близо час и половина изслушва колегите и отдавна не сме получавали толкова смислени отговори, които касаят науката в спорта, периодизацията на учебно-тренировъчния процес. Мисля, че ние получихме много отговори, от които се нуждаехме. Днешната среща за нас беше и едно самочувствие, и едно настроение, че държавата не ни е обърнала гръб, и една възможност ние да споделим проблемите, с надеждата, че ако сега се прави политика, тя ще бъде съобразена и с нашите искания, добави Росица Бакърджиева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна