Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Даниела Дашева: Няма промяна в ръководството на Национална спортна база

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма промяна в ръководството на Национална спортна база. То остава старото. Емил Костадинов вече не е в борда на директорите. Бордът остава такъв, каквато съм го заварила, заяви служебният министър на младежта и спорта проф. Даниела Дашева специално пред БНР.

Припомняме, че преди няколко дни лично спортният министър обяви, че нейният съветник влиза в управлението на дружеството, като член на борда на директорите. Днес пак тя, опроверга тази информация, но потвърди, че в момента тече проверка на активите на дружеството.

Проверката на дружеството вече се реализира в рамките на повече от 20 дни. Разбира се, много е мащабна, защото не само НСБ, но и „Академика“ имат много обекти. Имат различни дейности и много договори. За това, такава проверка няма как да бъде приключена за кратко време, ако искаме резултатите да бъдат обективни, допълни проф. Дашева.


Служебният министър присъства на обществена дискусия организирана от експертния съвет по физическо възпитание и спорт, който има за  цел да осъществява държавната политика в областта на спорта. На срещата присъстваха част от легендарните ни спортисти – Екатерина Дафовска, Мария Гроздева, Любо Ганев, Николай Иванов, проф. Петър Киров и Нонка Матова. В началото на срещата проф. Дашева направи презентация за състоянието на спорта у нас в момента и начините за излизане от кризата, в която той се намира.


На дискусията присъстваха още ректорът на Национална спортна академия „Васил Левски“ проф. Пенчо Гешев, президенти на федерации, както и бившите ръководители на спорта Симон Спасов и Свилен Нейков, който също посочи начини за излизането на спорта от кризата.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени