Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо, човеко?!

БНР Новини
Снимка: БГНЕС

На медиите изглежда им прави удоволствие да ни стряскат. Ето вчера, например чета, че днес евродепутатите ще гласуват доклад, в който се предлага по-строг режим на вноса на палмово масло в Евросъюза. Вредно било палмовото масло. Да бе, да – вредно! А само миналата година българите са изяли 12 000 тона (повтарям 12 хиляди тона) палмово олио под формата на сирене, кашкавал, кисело мляко, банички и прочее вкусни неща. Това е според данни на Центъра за икономически изследвания в селското стопанство.
Имайте предвид, че тези сирена, кашкавали и т.н., понеже са сравнително евтини, са изконсумирани главно от пенсионери, безработни, учители и други социално слаби прослойки. Е, и? Нито пенсионерите намаляха, нито безработните, а част от учителите просто се преместиха или при пенсионерите, или при безработните. Тоест, консумацията на палмово масло у нас не доведе до загуба на жива сила.
Но палмовото масло било вредно. И като четат подобна измислица хората се стряскат напразно и излишно. Всъщност, те от какво ли не се стряскат!



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна