Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Бербатов и Луиш Фиго получиха „Почетен знак на президента“

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът Румен Радев прие в Гербовата зала Димитър Бербатов и Луиш Фиго. Държавният глава им връчи почетния знак на президента за техните изключителни заслуги за развитието на световния спорт и за подпомагането на младите хора в сферата на спорта, образованието и социалните дейности.

За мен е удоволствие да връча Почетния знак на президента на Луиш Фиго и на Димитър Бербатов. Това е скромен знак на уважение към две големи имена от световния футбол, на признание към двама изтъкнати дарители, филантропи и големи приятели на децата, каза Румен Радев в обръщението си към двете звезди.

Много съм горд от тази награда, получена от ръцете на вашия президент. Бях много изненадан, че ми връчиха тази висока награда. Тази вечер ще имаме честта и удоволствието, както и щастието да се проведе това голямо събитие, което не само ще допринесе за развитието на нашите фондации, но също така ще допринесе за развитието на децата, които подкрепяме. Смятам, че когато човек има някакво занимание в живота си като спорта и в което бележи успехи, след това в живота си той е много по-успешен човек и много по-добре постига целите си, заяви Фиго и пожела успехи в начинанията на новия президент Радев.

Това показва, че държавата демонстрира уважение към каузата, с която съм се заел и искрено се надявам в бъдеще държавните институции да подкрепят талантливите деца на България, защото те в крайна сметка са нашето бъдеще, каза Бербатов.

Фондациите на Бербатов и Фиго са организаторите на благотворителния футболен мач "Ол старс 2017-а" довечера на стадион "Васил Левски". Участие в събитието ще вземат едни от най-големите звезди на световния футбол – Роберто Карлош, Давид Трезеге, Кристиан Карембьо, Мичел Салгадо, Йенс Леман, Райън Гигс, Пол Скоулс, Гари Невил, Немая Видич, Рио Фърдинанд, Патрис Евра, Едвин ван дер Саар, Христо Стоичков, Красимир Балъков, Мартин Петров и много други. Приходите от срещата ще бъдат дарени изцяло в полза на каузите на двете фондации.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна