Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цакалотос: Завръщането на Гърция на дълговите пазари е възможно със или без програмата на ЕЦБ за "количествени улеснения"

Евклидис Цакалотос
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Краткосрочната цел на Гърция е да се върне на облигационните пазари и това ще бъде възможно дори и без включването на гръцките държавни облигации в програмата на ЕЦБ за "количествени улеснения", заяви в четвъртък финансовият министър на страната Евклидис Цакалотос, цитиран от Ройтерс.

Сега гръцкото правителство има краткосрочна до средносрочна цел, която, разбира се, е достъп до външните дългови пазари, като това е възможно със или без програмата за "количествени облекчения", посочи Цакалотос на конференция на списание Economist в Атина.

Не искаме да излезем на дълговите пазари прекалено рано, но когато направим това, искаме да гарантираме, че пазарите ще знаят, че това е част от стратегията ни, допълни той.

Евклидис Цакалотос заяви, че е "напълно уверен", че Гърция ще отчете "добър икономически растеж" през 2017-а и 2018 година. Средносрочната ни цел е да се уверим, че този растеж ще бъде устойчив, посочи гръцкият финансов министър.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна