Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Реал" (Мадрид) купува защитник на градския съперник

Тео Ернандес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболният "Реал" (Мадрид) постигна споразумение с градските си съперници от "Атлетико" за закупуването на защитника Тео Ернандес. 19-годишният ляв защитник впечатли по време на наем в "Алавес" през миналия сезон, но никога не се върна в клуба, който му държи правата. Ернандес е национал на Франция до 20 години, е първият футболист, който преминава от "Атлетико" в "Реал" след Сантяго Солари през 2000-ата година.

Футболистът, който имаше договор доа 2021 година, отказа предложеното му ново споразумение от "Атлетико", както и няколко оферти от различни европейски отбори. Той избра сам да продължи кариерата си в "Реал" (Мадрид), каквото е голямото му желание, се казва още на страницата на "Атлетико".

Според медиите в Испания за момчето вероятно ще бъдат платени около 30 милиона евро. Неговият брат Люка Ернандес остава в "Атлетико", докато Тео никога не е играл за мъжкия тим. В "Атлетико" (Мадрид) има кариера и баща им Жан-Франсоа Ернандес.

По-рано вчера от "Реал" (Мадрид) обявиха, че резервния ляв бранител Фабио Коентрао отива под наем за една година в "Спортинг" (Лисабон).

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна