Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валери Божинов: Националният отбор е моята цел

Снимка: БГНЕС

Валери Божинов заяви, че една от основните му цели за предстоящия сезон е завръщане в националния отбор на България по футбол. През миналия месец Божинов подписа договор с елитния швейцарски "Лозана", след като през пролетта игра за китайския втородивизионен "Мейчжоу Хака".

Нападателят се разписа от фаул в дебюта за новия си отбор при равенството 2:2 срещу френския "Нант" в контрола в събота.

Естествено националният отбор е моята цел. Говорих с треньорското ръководство наскоро и се надявам да бъда повикан отново много скоро. Това, че вече играя в "Лозана", ми дава повече шансове, макар че не всичко е в мои ръце, треньорите ще решат, но поне знам, че ще наблюдават изявите ми през сезона. Швейцарското първенство е силно. Много швейцарски играчи преминават в по-големи шампионати след това. Радвам се, че дойдох тук, коментира Божинов в местните медии.

След като напуснах Китай, можех да отида в Турция или в Турция за много повече пари. Но този път реших да направя друг избор. Предпочетох "Лозана", защото швейцарското първенство привлича много чуждестранни скаути и може да се превърне в трамплин за всеки играч, допълни той.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна