Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралев награди с допълнителни 5000 лева плувеца Антъни Иванов

Красен Кралев награди с допълнителни 5000 лева плувеца Антъни Иванов
Снимка: ММС

Спортният министър Красен Кралев връчи бонус от допълнителни 5000 лева на Антъни Иванов, който финишира осми на световното първенство по плувни спортове в Будапеща в дисциплината 200 м бътерфлай.  Според инструкцията за награждаване на спортисти от министерството класирането на 18-годишния Антъни се премира с 5000 лв. Заради изключителната стойност на постижението, което е едва 4-ти финал на световно първенство в историята на мъжкото ни плуване, министър Кралев даде допълнителен бонус на Иванов. Така общата сума става 10 000 лв. Младият плувец замина на лагер в Камчия, където ще се подготвя за предстоящото световно първенство за юноши и девойки в Индианаполис (САЩ) от 23-ти до 28-и август. На този шампионат ще се състезават петима българи.

След срещата с министъра Антъни Иванов, неговият треньор Николай Вакареев, генералният секретар на Българската федерация по плувни спортове Таня Богомилова и главният мениджър Кристиян Минков се срещнаха с журналисти.

Мнението на олимпийската шампионка Таня Богомилова за качествата на Антъни, както и нейните очаквания за световното първенство в Индианаполис, чуйте в звуковия файл:

Антъни Иванов за първенството в САЩ и за олимпиадата в Токио след 3 години. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна