Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на блок 40 в Славейков се оплакват от некачествено саниране

Снимка: Радио Шумен

Жители на блок 40 в бургаския к-с "Славейков" се оплакват от некачествени ремонтни дейности по санирането. Според тях, работниците или ги няма, или не са квалифицирани. Строителните материали отлежават пред блока и са обект на набези и неправилно съхранение. Някой от съседите са махнали старата дограма и вече три месеца очакват новите прозорци и в дъжд, и в пек.

Живущите там са на мнение, че е лоша организацията от страна на техническия ръководител на място Янко Бакърджиев.

"Той много от сърце  обещава, че какъвто и проблем да има, ще се реши. След 1-2 седмици, нищо", казва жена, която живее в блока.

След проблеми с покрива, на място идват специалисти от Община Бургас и от столицата. Те  са дали точни инструкции как да бъде извършен ремонта. "Г-н Бакърджиев каза, че ще бъдат свършени нещата. Когато всички инжинери си тръгнаха, ремонтът се случи в съсем друга насока. Покривът не беше направен точно по инструкциите. А следващите от работниците просто претупаха нещата. Сложи се един фибран, замаза се терасата, сега е боядисана и сме в очакване на проливен дъжд, за да видим кога кошмарът ще започне отначало", сподели Диана Димитрова.

Тя разказва и куриозни случаи на пияни работници и на такива с ниско кръвно, които работят само по половин час на ден.


Подробности в репортажа на Ивайло Пеев:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна