Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две проверки на санирането на блок в Бургас ще бъдат направени след сигнал на граждани

Снимка: радио Видин

Проверка ще бъде направена за качеството на санирането на бл. 40 в бургаския комплекс „Славейков. Това заяви архитект Андрей Тодоров, управляващ Дружество по закона за задълженията и договорите „Анхиалия“, в което влиза и „Билдинг Комфорт“ – фирмата изпълнител на проекта. Той не беше запознат с твърденията на живущите в блока, че техническият ръководител на място Янко Бакърджиев неглижира проблемите им, има лоша организация на работа и изпълнява ремонтните дейности некачествено.

Не мога да кажа дали това е така, но аз благодаря, че ми изостряте вниманието върху проблема, за да мога и аз съответно да бъда нащрек. Аз съм му наредил да докладва какви са точно проблемите. Ръководството благодари за проявеното от съседите гражданско съзнание и ще бъде обърнато внимание на техника. Аз лично ще говоря с него“, заяви архитект Тодоров. Той е категоричен, че санирането ще бъде изпълнено качествено и в срок, като ще направят проверка на всеки сигнал на гражданин за възникнал проблем.

Проверка за качеството на санирането ще направи и община Бургас. В това ни увери главният инженер Веселина Цакова. Тя призна, че забавяне на проекта има.

„Надявам се да успеем да влезем в сроковете. Ако строителната фирма не успее, има неустойки по договор и ще бъдат санкционирани. Има инвеститорски контрол от страна на община Бургас, има независим строителен надзор. Контролът е от две страни. Поемам ангажимент, ще направим нова провеак, с нов констативен протокол. Вече е правена такава, но ако живущите наистина имат подобни притеснения, ще направим проверка“, заяви Цакова

Тя обеща да направи среща с живущите в блока и ръководството на фирмата, за да може всички проблеми да бъдат изяснени. До една седмица ще са ясни и резултатите от проверката, за да се разбере, дали притесненята на съседите от бл. 40 са основателни.


Подробности в репортажа на Ивайло Пеев:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна