Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алина Кабаева: Обожавам българската школа

Програмите на Невяна Владинова са много сложни и интересни

Снимка: FIG

Винаги съм обичала българската гимнастика. Просто обожавам школата ви, защото докато бях гимнастичка Люси Димитрова поставяше програмите ми. Възхищавам се на школата и на системата ви. Страхотни състезателки имате. Този път не се получиха нещата, но те не трябва да се разстройват, защото всичко е пред тях. Аз ги гледах, те са блестящи. Невяна Владинова е отлична, супер гимнастичка. Допусна грешки, но програмите и са много сложни и много интересни. Играе страхотна гимнастика, взе медал, а това е огромен успех, това заяви специално БНТ и БНР олимпийската шампионка от художествена гимнастика от Игрите в Атина през 2004 година Алена Кабаева.

Двукратната световна и петкратна европейска шампионка е в Пезаро в качеството си на Посланик на  художествената гимнастиката, а нейната мисия е да популяризира спорта на международно ниво. Инициативата е на Международната федерация по гимнастика и се провежда за първи път в историята на този спорт.

Снощи Алина Кабаева връчи приза за "Най-елегантна" гимнастичка на представителката на домакините Александра Джуржокулезе.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна