Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След 22 години в инвалидна количка – Сергей Сергеев (Сижи) отново ще се състезава

Снимка: Личен архив

Над 100 състезатели са заявили участие във финалния кръг от европейския шампионат по супермото и в 10-ия кръг от източноевропейския шампионат на писта. Състезанията ще се проведат в събота и неделя на летищен комплекс "Долна Митрополия" и са в памет на един от най-големите приятели и поддръжници на мотоциклетния спорт - Димитър Калчев. Освен това надпреварата в дисциплината писта ще важи и за второто издание на Отборната купа на страната, в която ще участват 17 тима.

Състезанията в събота и неделя ще са и продължение на кампанията, организирана от Българската федерация по мотоциклетизъм  "Не сме сами на пътя", като пред пилотите ще застане едно от лицата на инициативата - петкратният национален шампион Сергей Сергеев, който е в инвалидна количка. 22 години след инцидента той отново ще се качи на специално адаптиран мотор, за да се състезава.

Чувствам се невероятно добре в последния месец. Аз денонощно мисля само за тези мотори. Работим по мотора, малкия, за супермото. С Калин Керин го направихме буквално за една нощи в два часа след полунощ го пробвахме. Нямаше как да чакаме - месец, два , три. Аз така съм свикнал, Богдан така ни е научил. Какво решим да правим, го правим бързо, сподели специално за предаването "На финала" Сергей Сергеев. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна