Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Портал "Култура" връчи годишните си награди за литература и хуманитаристика

Снимка: Фейсбук
Портал "Култура" връчи за четвърта година награди за принос в областта на литературата и хуманитаристиката. Поетът Иван Цанев е носител на голямата награда за 2017 година. Наградени в различните категории са Христо Карастоянов, проф. Ивайло Знеполски, Димитър Бочев, Надежда Александрова. На церемонията Фондация "Комунитас“ връчи две специални награди. Едната е на Иван Стайков за книгата му "Улици и кораби“, а другата е за принос към гражданското общество, която се връчва за втори път. Получи я Цанка Миланова, изпълнителен директор на Българската хранителна банка за нейната професионална дейност в подкрепа на социално уязвимите, допринесла за пробуждането на милосърдието в българското общество.

Това е огромна изненада за мен, но и признание на усилията на Българската хранителна банка, сподели в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Миланова:

Аз споделих с публиката на наградите, че трудно мога да приема лично такава награда, защото това са усилията на цяла една организация, на много доброволци, на много партньори, на Фондация "Комунитас“. Искам да благодаря за всеобхватната подкрепа. Аз съм приела тази дейност като мое призвание и се радвам, че то намира подкрепа, признание и вдъхновение и за други хора.

Цялото интервю с Цанка Миланова можете да чуете от звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна