Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледно матине в Народния театър

Любка Биаджони: Симфоничният оркестър на Националното радио впечатлява с музицирането си

Любка Биаджони
Снимка: БГНЕС
Огромна чест е да работя със Симфоничния оркестър на Българското национално радио, казва диригентката Любка Биаджони. Поводът е Коледното матине на 23 декември, което ще се състои в залата на Народния театър "Иван Вазов". Тя припомня, че през март тази година за първи път има контакт с оркестъра (прави записи с арии в изпълнение на български солисти) и е изключително впечатлена от професионализма на музикантите, от мисленето и музицирането им.

Щастлива е, че именно тя е поканена да дирижира Коледния концерт на Радиосимфониците, защото традиционно през годините прави коледни концерти, но със Софийската филхармония, а по-късно и със своя оркестър "София Симфоникс".

В концерта ще участват и Детският радиохор, и Смесеният хор, което по думите на маестра Биаджони  дава големи възможности за представяне на най-различни музикални пиеси. Затова и в програмата ще прозвучат православни, католически и барокови произведения, ще има и популярни английски и френски песни, т.е. всичко, което ще подготви нашия дух за спокойствието и радостта на Коледния празник. 

Маестра Любка Биаджони изразява надеждата публиката да подари - на себе си и на близките си тези минути или този час музика, която да се превърне в един голям подарък за цялата година, до следващата Коледа.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна