Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В плуването отчитат много успешна година

В плуването отчитат много успешна година
Снимка: Спортал

Българската федерация по плувни спортове отчете много успешна година. Безспорният връх на постиженията е осмото място на Антъни Иванов на 200 м бътерфлай на световното първенство в Будапеща и спечеления от него бронзов медал в същата дисциплина от шампионата на планетата при младежите и девойките в Индианаполис (САЩ).

През тази година са подобрени 185 национални рекорда, като 96 са при мъже и юноши и 89 при жени и девойки. Федерацията отбелязва също така шестото място на Диана Петкова на европейското първенство за девойки в Израел в дисциплината 50 метра свободен стил, както и класирането във финала на ансамбъла ни по синхронно плуване на европейското първенство.

Чуйте какво каза олимпийската шампионка Таня Богомилова, която е и генерален секретар на федерацията ни по плувни спортове:

Най-добрият ни плувец Антъни Иванов разкри повече за своите планове догодина, когато в края на август след европейското първенство в Шотландия ще започне следване в университета Оубърн в американския щат Алабама:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна