Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донски срещу Клижан в първия кръг на София Оупън

Снимка: БГНЕС

Българинът Александър Донски ще играе срещу Мартин Клижан (Словакия) в първия кръг на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 501 хиляди евро. 19-годишният Донски, 1529-и в света, заслужи "уайлд кард" от организаторите, след като в края на януари спечели титлата на Държавното първенство в зала. Тийнейджърът ще направи дебют в турнирите на АТП.

Левичарят Клижан пък премина квалификациите, след като днес в решителния мач от пресявките надделя над италианеца Салваторе Карузо с 1:6, 6:4, 6:3. Словакът е бивш номер 27 в света, но в момента е 147-и.

Латвиецът Ернестс Гулбис елиминира водача в квалификациите Флориан Майер (Германия)  с 6:4, 6:1 и в първия кръг ще играе срещу шестия в основната схема Виктор Троицки (Сърбия).

Гулбис, бивш номер 10 в света, който в момента е 199-и, е спечелил единствения мач помежду им с 6:1, 6:1 на клей на турнира от сериите "Мастърс" в Рим през 2013 година.

Босненецът Мирза Башич също премина успешно квалификациите след успех днес над сънародника си Томислав Бръкич със 7:5, 6:4. В първия кръг той ще срещне украинеца Серхий Стаховски.

Словакът Йозеф Ковалик пък заслужи мястото си в основната схема след победа в последния кръг на пресявките над германеца Оскар Оте с 6:3, 6:3. Ковалик ще играе срещу Раду Албот от Молдова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени