Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стан Вавринка: Щастлив съм, че получих възможността да играя в София

Снимка: ЕПА/БГНЕС

За първи път съм тук и съм щастлив, че получих възможност да дойда в София и да играя в турнира. Последните 6-7 месеца бяха трудни за мен заради операцията в коляното. Преди две седмици игра за първи път в Мелбърн, но тогава не бях напълно готов. Сега се чувствам по-добре. Тренирах здраво във фитнеса след Австралия. Смятам, че кондиционно съм на доста по-високо ниво. Естествено, липсва ми игрова практика, но това е нормално и ще дойде с мачовете, заяви Стан Вавринка при пристигането си в София за участие в турнира от сериите АТП 250 в "Арена Армеец".

Говорихме с Григор и той ми каза, че атмосферата в София е страхотна. Залата е голяма и има много хора. С Григор сме приятели извън корта и си прекарваме много приятно заедно, допълни швейцарецът.

Носителят на три титли от Големия шлем започва участието си в надпреварата утре срещу квалификанта Мартин Клижан (Словакия).

Мартин също имаше някои здравословни проблеми и също сега се завръща на корта. Той е добър играч. Срещнахме се с него в Австралия през миналата година и го победих трудно в пет сета. Очаквам оспорван двубой, още повече, че той вече е изиграл няколко мача тук. Ще ми бъде интересно какво е моето ниво и как ще успея да му се противопоставя, коментира Вавринка.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени